Bijna iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad, pukkels of van die vervelende puistjes. Behalve aanleg spelen meestal hormonale veranderingen een rol, maar ook invloeden van buitenaf kunnen acne veroorzaken.

Het probleem wat zich voordoet is dat de talgproductie toeneemt en door meer verhoorning van de huid komt er tevens een toename van opgehoopte huidcellen die de afvoer van het huideigen talg belemmeren.
ook is de bacterie propioni acnes een boosdoener en zorgt voor de toename van ontstekingen.

Acne heeft dus diverse oorzaken en gezichten. Waar de een last heeft van gele puskopjes heeft de ander zwarte puntjes.
Gelukkig kun je de meeste vormen van acne met de juiste producten en behandelingen een heel eind onder controle krijgen.

Producten tegen acne
Producten met milde zuren zijn belangrijk om de bovenste laag van de huid open te houden zodat het overtollige talg gemakkelijk kan afvloeien. Aromatherapie en klei zorgen ervoor dat de huid kalmeert en hersteld, de behandelingen waarbij de diepe reiniging word toegepast met vooraf een intensieve peeling zorgt meteen voor resultaat, een gladdere schonere huid.
Het beste is een kuurtje te doen van een aantal behandelingen zodat er flink vooruitgang kan worden geboekt.
De oorzaak kan soms ook liggen aan stress (toename van cortisol), verkeerde voeding (bv. chocolade of varkensvlees), te scherpe huidverzorging, schuring van bepaalde kledingstukken en teveel uitdroging.
Laat de huid professioneel behandelen door een ANBOS schoonheidsspecialiste en blijf zelf van de huid af, de schoonheidsspecialiste is getraind in het steriel verwijderen van de onzuiverheden waardoor de acne niet erger word en littekens worden voorkomen door het zelf uitdrukken kan namelijk de inhoud van de talgklier in de lederhuid terecht komen waardoor er een ontsteking kan ontstaan met littekens als gevolg.
Er zijn vele varianten mogelijk wat betreft de acnevormen van een puberacne tot een acne met puskopjes en vaatjes daar kan dan ook sprake zijn van acne rosacea een huidaandoening die thuis hoort bij de dermatoloog, of acne door een gist of zelfs een cosmetica acne door het gebruik van verkeerde producten die de huid meer kwaad dan goed doen.
Daar zijn er helaas veel van op de markt.